Door Peter Quataert op 19 oktober 2016

PvdA Sluis ‘blij verrast’ over plan museum Aardenburg

Blij verrast zijn veel Sluise politieke partijen over de plannen van burgemeester en wethouders voor het archeologisch museum in Aardenburg.

Maar nog niet iedereen is overtuigd. Hoewel de gemeenteraad in april besloot geen extra geld in het archeologisch museum te stoppen, legden B en W in de commissievergadering dinsdag tóch een nieuw voorstel aan de raad voor. Voor het archeologisch museum zou een nieuw pand aan de Markt moeten worden aangekocht, waardoor er een verbinding kan worden gemaakt met de Sint Baafs. Naast de eerder toegezegde 250.000 euro moet de opbrengst van het voormalige stadhuis daar aan worden toegevoegd en er is subsidie of geld van derden nodig.

Injectie

De stadsraad staat er volledig achter en met name de oppositiepartijen waren positief verrast. Ze zien het plan als de injectie die Aardenburg zo hard nodig heeft. “Maar nu rijst de vraag hoe we dat financieel gaan doen”, zei Lia Flikweert van Lijst Babijn. Geld was ook de voornaamste zorg van coalitiepartijen VVD, CDA en NGB. Robert Evers (PvdA) ziet het plan als de laatste kans om er iets van te maken: “Laten we die grijpen.” De raad neemt eind deze maand een besluit over het voorstel.

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert