Statenfractie PvdA wil opheldering over verkeersremmers bij Eede

30 januari 2019

EEDE – De statenfractie van de PvdA wil opheldering over de gang van zaken rondom verkeersremmers op de provinciale weg N251 tussen Aardenburg en Eede.

De verkeersremmers, die vorige maand door de provincie geplaatst werden, leidden in korte tijd tot meerdere ongelukken. Daarom besloot Gedeputeerde Staten dat ze weer weggehaald moesten worden.
De PvdA-fractie wil weten welk onderzoek gedaan is, voor de verkeersremmers geplaatst werden. De fractie vindt bovendien dat de gemeente en inwoners bij de beslissing betrokken had moeten worden. De gemeente Sluis was namelijk niet op de hoogte van de plaatsing van de verkeersremmers.
De PvdA-fractie vragen GS om een intern onderzoek te doen naar de gang van zaken, en om binnen een half jaar verantwoording af te leggen in de commissie economie.
De VVD-fractie kaartte de kwestie in december ook al aan, voordat de verkeersremmers weggehaald werden. De drempels zouden de weg juist niet veiliger maken, omdat ze een belemmering vormen voor het vrachtverkeer, betoogde de VVD.