‘Sluis moet met nieuwe regelgeving voorkomen dat startershuizen worden opgekocht voor verhuur’

Door Robert Evers op 5 juli 2020

Starters op de woningmarkt vissen in de gemeente Sluis te vaak achter het net. De PvdA wijst met de beschuldigende vinger naar beleggers die huizen opkopen om ze vervolgens te verhuren. Dat moet veranderen, vinden de sociaal-democraten.

De PvdA grijpt de zogenoemde ‘opkoopbescherming’ aan om starters meer kans te geven. De maatregel van minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) moet voorkomen dat betaalbare woningen voor starters en mensen met een middeninkomen worden opgekocht door beleggers die de huizen willen verhuren. Het is aan gemeenten om die maatregel in te voeren.
Sluis moet daar serieus over nadenken, vindt de PvdA. In West-Zeeuws-Vlaanderen worden heel wat huizen gekocht voor de toeristische verhuur. Dat is bewoners een doorn in het oog. Onder meer in Cadzand-Dorp leeft het sentiment dat hun dorp steeds meer op een vakantiepark lijkt.
De sociaal-democraten willen tijdens een gemeenteraadsvergadering donderdag afdwingen dat het college van burgemeester en wethouders zich in de regeling gaat verdiepen en later de raad er over bijpraat.

Robert Evers

Robert Evers

“De uitdaging: leefbaarheid behouden en sociale gemeente blijven, terwijl het inwonertal krimpt en we de financiële problemen oplossen”

Meer over Robert Evers

Waar ben je naar op zoek?