PvdA niet gelukkig met komst vakantiepark in Lampzinspolder bij Nieuwvliet

Door Peter Quataert op 2 januari 2019

In de Lampzinspolder bij Nieuwvliet mag een vakantiepark komen, besloot een meerderheid van de Sluise gemeenteraad donderdag. Met een kanttekening, er moet rekening worden gehouden met een toename van verkeer en er moet worden gekeken naar verkeersveiligheid rond het park.

Het park komt in een gebied van tien hectare tussen de campings Zonneweelde, Boshoeve, Vogelenzang en het Strand Resort van Landel in. Ontwikkelaar Van Garderen en Dekker mag er het laatste vakantiepark aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust bouwen. Er moeten 124 recreatiewoningen komen.

Oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP stemden tegen het voorstel. Ze vinden dat er een rem moet komen op de bebouwing aan de kust. De volledige oppositie was daarom ook niet blij met het raadsbesluit dat camping De Betteld bij Cadzand mag uitbreiden. Robert Evers (PvdA) wees op nog meer verkeer dat door Boerenhol moet rijden, om bij de kust te komen. ,,Die op springen staande ‘verkeers-aorta’ zal het daardoor ook niet minder druk krijgen.”

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert