Door Peter Quataert op 13 april 2016

´Zeeuws-Vlamingen ontzien bij Belgische km-heffing´

OOST-SOUBURG – Zeeuws-Vlamingen moeten worden ontzien als de plannen van België om ook voor personenauto’s kilometerheffing in te voeren doorgaan. De PvdA in de Tweede Kamer dringt met schriftelijke vragen bij het kabinet aan op overleg hierover met alle betrokken partijen.
PvdA-Kamerlid Joyce Vermue uit Schoondijke en haar collega Duco Hoogland eisen naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Zeeland opheldering van minister Schultz. Ze willen weten hoe concreet de plannen zijn en op welke termijn de Belgen de heffing zouden willen invoeren.

Betalen
De PvdA’ers wijzen erop dat inwoners van Zeeuws-Vlaanderen al moeten betalen voor de tunnels als ze hun regio willen verlaten. Als ook nog kilometerheffing wordt ingevoerd, kunnen ze helemaal niet meer zonder extra kosten op stap buiten het gebied. Wat de PvdA betreft komt voor hen een oplossing op maat.

Sluis
Naast de PvdA Sluis vragen ook de coalitiepartijen Nieuw Gemeentebelang, CDA , VVD en D66 om eveneens in actie te komen. De partijen stellen dat een kilometerheffing voor automobilisten “niet gewenst is gezien het feit dat heel wat mensen de route richting Nederland via de Expresweg in de richting van Antwerpen afleggen. Tevens is het voor ons toeristisch product, waarbij de koopsteden Gent, Brugge, Antwerpen en dergelijke aanprijzen als meerwaarde van belang hier actie op te ondernemen.”

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert