‘Ter Schelde is een gevaar voor de omgeving’

8 mei 2019

BRESKENS – Het voormalige verzorgingstehuis Ter Schelde in Breskens is een gevaar voor de omgeving, zegt PvdA Sluis. De fractie dringt aan op snelle actie.

Ter Schelde staat sinds een jaar of vier leeg, maar dat lijkt veel langer: de muren zijn beklad, ramen zijn ingegooid en er is herhaaldelijk ingebroken. Tijdens de storm van 11 maart is een gedeelte van de Ringlaan zelfs afgesloten, omdat een dakdeel los waaide. Dat is voor de PvdA de druppel. De fractie trekt aan de bel bij het college van B en W. ‘De huidige staat van het pand vraagt om nog meer vandalisme en bij storm ontstaan onveilige situaties voor omwonenden.’
Makelaar Verhage Lemahieu kocht het complex enkele jaren geleden met de bedoeling het te slopen. Er komen zorgappartementen voor in de plaats. De vergunningaanvragen liggen klaar, vertelde de makelaar afgelopen augustus. Het wachten was nog op groen licht van de gemeente Sluis. Als het aan de PvdA ligt, gaan de initiatiefnemer en de gemeente Sluis met elkaar in gesprek, zodat zo snel mogelijk begonnen kan worden met sloop.