Door Peter Quataert op 5 juli 2015

PvdA Sluis wil snel bouw viscentrum in haven Breskens

BRESKENS – Uitstel van de bouw van een nieuw Viscentrum in de haven van Breskens is ongewenst.Als het financieel ook maar enigszins mogelijk en verantwoord is, moet dat centrum er zo snel mogelijk komen. Dat vindt de PvdA- fractie in de Sluise gemeenteraad. In het Viscentrum, aan de westkant van de haven, komt onder meer een interactief museum. Het bestaande Visserijmuseum en de vismijn verhuizen erheen. Het Sluise college wil wachten met bouw ervan tot het complete herinrichtingsplan voor de haven, inclusief uitbreiding van de jachthaven en de bouw van 460 appartementen, is goedgekeurd. Daarmee moet immers een deel van de realisatie van het Viscentrum betaald worden. “Dat kan nog wel even duren”, concludeert PvdA-fractievoorzitter Robert Evers. “Áls die plannen al doorgaan. Want 460 appartementen, dat is toch wel erg veel.” Hij wijst erop dat de bouw van het centrum geen jaren meer kan wachten. “Alleen al omdat we dan geld moeten steken in de huidige visveiling. Want die is aan het eind van zijn Latijn. Dat geld kunnen we beter in een nieuw gebouw stoppen.”

De PvdA wil dat B en W op een rijtje zetten wat de kosten en risico’s zijn van het snel bouwen van het Viscentrum. Dat voorstel wordt donderdag behandeld tijdens een vergadering van de Sluise raad. Die praat dan over de vaststelling van het bestemmingsplan voor het Viscentrum, en over het Masterplan voor de herinrichting van de haven.

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert