Door Peter Quataert op 2 december 2015

Zorgen PvdA over splitsing ZorgSaam

OOSTBURG – Leden van de Partij van de Arbeid in Zeeuws- Vlaanderen maken zich na de sluiting van de PAAZ ook zorgen over de ontvlechting van ZorgSaam. “Zorg moet aan elkaar gekoppeld blijven”, vindt PvdA-wethouder Cees Liefting van Terneuzen. Die zorgen uitten verschillende leden maandagavond tijdens een thema-avond van de politieke partij over zorg in Zeeuws-Vlaanderen.

De Raad van Bestuur van ZorgSaam wil de zorginstelling opsplitsen in een stichting voor ziekenhuiszorg en een stichting voor ouderen- en thuiszorg. Oud-wethouder Paul Weemaes van de gemeente Hulst sprak ook zijn bedenkingen uit: “Het was een sterke koepel die nu weer uit elkaar wordt gehaald. De samenwerking tussen alle partijen was goed”, stelt hij. “Die ontkoppeling kan wel eens het einde betekenen van ZorgSaam, als het ziekenhuis op zichzelf komt te staan.”

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert