Door Peter Quataert op 22 september 2013

Zelandusdebat over werkgelegenheid

Na de dramatische sluitingen van Zalco en Thermphos is de vraag op of de Zeeuwse industrie, die stamt uit de jaren ‘60 en ‘70, over haar hoogtepunt heen is. Is er nog een bloeiende toekomst voor de energie-intensieve bedrijven of moet de Zeeuwse economie meer divers worden?

 

De bedreigingen voor de Zeeuwse economie zijn de laatste jaren uitvoerig uitgemeten: globalisering, vergrijzing, ontgroening en gedateerde fabrieken en bedrijven. Waar liggen de kansen en uitdagingen om de werkgelegenheid in Zeeland te behouden of zelfs te laten groeien? Hoe houden de Zeeuwen perspectief op duurzaam werk en hoe creëren we in Zeeland een arbeidsaanbod dat de Zeeuwse ondernemingen in staat stelt hun kansen optimaal te benutten? Het zevende Zelandusdebat gaat over werkgelegenheid.

 

Op dinsdag 1 oktober 2013 organiseert Zelandus het debat over werkgelegenheid in Zeeland. Het debat vindt plaats in de Porgy & Bess aan de Noordstraat 52 in Terneuzen en begint om 19:30 uur. Zaal open vanaf 19:15 uur.

 

In het panel zitten Europarlementariër Judith Merkies (PvdA), de Zeeuwse FNV-bestuurder Koos de Meij, de Associate Human Resources Director van Dow Chemical Ed d’Hooghe en ERC Manager bij Yara en lid van de gemeenteraad Borsele Gijsbrecht Gunter (SGP-ChristenUnie).

 

Naast de paneldiscussie aan de hand van prikkelende stellingen zal ook de zaal actief bij het debat worden betrokken.

 

Het debat staat onder leiding van Pieter Vollaard van het Kenniscentrum Duurzaam Innoveren & Ondernemen van de HZ University of Applied Sciences.

 

Om organisatorische redenen graag via zelandus@zeelandnet.nl aanmelden. Zelandus hoopt u 1 oktober allen te mogen begroeten!

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert