Versneld plan zonneparken leidt tot onzorgvuldigheid

6 maart 2019

Er moet sneller een beleidsplan voor zonneparken in de gemeente Sluis liggen. Een voorstel met die strekking is donderdagavond omarmd door een raadsmeerderheid.

Afgelopen november discussieerde de Sluise gemeenteraad over de komst van zonneparken op landbouwgrond. Die mogen er komen. In mei verwachten burgemeester en wethouders met een voorstel komen waarover bewoners nog hun zegje kunnen doen. De gemeenteraad zou er dan in september over kunnen beslissen. VVD, Nieuw Gemeentebelang en Lijst Babijn vinden dat te lang duren vanwege de vraag uit de markt en willen dat het college uitzoekt hoe een snellere procedure mogelijk is.
Wethouder François Babijn beloofde te kijken wat de mogelijkheden zijn en welk tijdspad daarbij hoort. ,,We willen onze uiterste best doen, maar niet ten koste van zorgvuldigheid.” PvdA, SP en GroenLinks vrezen haastwerk en stemden daarom tegen het voorstel. De CDA-fractie stemde verdeeld, Sjaak Quaak, Ronald de Croock en Leen Kamphuis waren ook tegen een versneld proces, Patricia van de Vijver als enige voor.