Door Peter Quataert op 15 december 2016

Verkeerslicht bij IJzendijke absurd en bananasplitwaardig

Absurd, belachelijk en bananasplitwaardig. Zo noemt het Sluise raadslid Robert Evers (PvdA) de stoplichten bij het ‘hulpdienstenpad’ aan de N61 bij IJzendijke.

Met de reconstructie van de N61 werd een doorgang richting zorgcentrum Emmaus aangelegd voor de hulpdiensten. Op de T-splitsing met de parallelweg staat een paal, die door de hulpdiensten met een afstandsbediening neergelaten kan worden. Er staan echter ook twee stoplichten naast elkaar, elk met hun voorkant de andere kant op. Als die op groen gaan, is de paal omlaag.

De situatie is nogal apart.  Zowat iedere passant vraagt zich af wat de verkeerslichten er staan te doen. Raadslid Robert Evers vroeg het na in het gemeentehuis en kreeg, naast bovenstaande uitleg, te horen dat de plaatsing 25.000 euro heeft gekost. “Ongelooflijk. Het is al apart dat iemand dit bedenkt, maar dat die dan ook nog z’n zin krijgt… Zet dan een bord neer met een waarschuwing voor dat paaltje!” Evers wijst erop dat hij meermaals heeft gevraagd om betere verlichting tussen het dorp en de bushalte, even verderop. “Dat is dan te duur. Maar voor een onzinnige installatie hebben we wel geld…”

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert