PvdA Sluis valt Draaibruggeraat bij: beloftes worden niet nagekomen

15 oktober 2018

De teleurgestelde bestuursleden van de Draaibruggeraat krijgen steun van de PvdA Sluis. De fractie vraagt zich ook af waarom beloftes aan de inwoners van Draaibrug niet zijn nagekomen. ,,Betrouwbaar besturen was het toch?”, werpt PvdA het college voor de voeten.

De officieuze dorpsraad van Draaibrug hief zichzelf op wegens gebrek aan vertrouwen in het gemeentebestuur. Theo Buijsse (links op foto), de motor achter de dorpsraad, en Chris de Meyer (rechts op de foto) spande zich in voor het opknappen van de weegbrug en tramremise. Ook vroeg hij maanden geleden om een oplossing voor vrachtverkeer dat regelmatig strandt in het dorp. Bij navraag vorige week bleek dat er hard aan de uitvoering van een actieplan wordt gewerkt. Buijsse zou echter op de hoogte worden gehouden, schrijft hij in zijn laatste brief aan het college, en dat gebeurde niet.

De Partij van de Arbeid stelt naar aanleiding daarvan vragen aan burgemeester en wethouders. Zo wil de fractie weten waarom de inwoners niet op de hoogte zijn gehouden en of er een bezoek van het college aan het dorpje gepland staat. Dat was toegezegd, maar is nog niet gebeurd.