Door Peter Quataert op 15 november 2014

Onderzoek naar behoud bushalte Ijzendijke

De Statenfractie van de PvdA dringt nog eens aan op onderzoek naar behoud van een bushalte in IJzendijke.

De fractie wil overigens dat elk Zeeuws dorp met het openbaar vervoer is te bereiken. Ze hoopt morgen tijdens de Statenvergadering steun te krijgen voor dat idee.

Het Sluise gemeentebestuur pleitte al eerder voor behoud van bushaltes in IJzendijke, omdat de vrees toeneemt dat de bus alleen nog bij de nieuwe N61 stopt.

De dorpsraad van IJzendijke overhandigde George van Heukelom vorige week ruim 850 handtekeningen voor behoud van de stopplaatsen. De gedeputeerde zegde nog niets toe. Dorpsraadvoorzitter Mark van de Vijver: “Volgens ons kunnen er gewoon drie haltes blijven. Als er niemand aan het 17 Oktoberplein of de Kleine Jonkvrouw staat, hoeft de bus alleen aan de Markt te stoppen.”

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert