Kerstcadeautje voor Sluise minima: kinderen tot 18 jaar krijgen identiteitsbewijs van gemeente Sluis

Door Peter Quataert op 2 januari 2019

Kinderen die in armoede leven, krijgen hun identiteitskaart van de gemeente Sluis. Wethouder Chris van de Vijver wil aan de gemeenten Hulst en Terneuzen voorstellen om dat voorbeeld te volgen.

De wethouder en de hele Sluise gemeenteraad omarmen het PvdA-voorstel. Een identiteitsbewijs kan in sommige huishoudens een grote uitgave zijn en is verplicht vanaf veertien jaar, beargumenteren de sociaaldemocraten. Thuiswonende kinderen tot en met achttien jaar die in armoede leven, zouden het identiteitsbewijs daarom van de gemeente Sluis gratis moeten krijgen. Een voorwaarde is dat er thuis minder dan 130 procent van het sociaal minimuminkomen te besteden is.
Wethouder Chris van de Vijver is enthousiast over het plan. ,,We gaan dat met liefde uitvoeren en de pasfoto’s betalen we ook. Daar is dekking voor, we kunnen dat opnemen in het kindpakket.” Uit het zogenoemde kindpakket van gemeenten worden onder meer noodzakelijke spullen voor school vergoed, via stichting Leergeld. De wethouder legt het plan ook voor aan Hulst en Terneuzen.

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert