Door Peter Quataert op 9 november 2015

Joyce Vermue tot aan verkiezingen in Tweede Kamer

DEN HAAG – Joyce Vermue uit Schoondijke blijft tot de volgende verkiezingen lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Dat is het gevolg van het aftreden van staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur vorige week.

Zwangerschapsverlof
De dertigjarige Vermue zou in eerste instantie voor acht maanden lid zijn van de Tweede Kamer, als vervangster van twee Kamerleden met zwangerschapsverlof.

Tot verkiezingen
Staatssecretaris Mansveld wordt opgevolgd door Sharon Dijksma die nu nog staatssecretaris van Economische Zaken is. Haar plek wordt ingenomen door PvdA-Kamerlid Martijn van Dam. En daardoor kan Joyce Vermue tot aan de volgende verkiezingen deel uitmaken van de PvdA-fractie.

‘Grotere bijdrage’
In een eerste reactie laat Vermue weten enthousiast uit te kijken naar de komende periode. “Nu ik langer in de Tweede Kamer blijf, krijg ik de kans om inhoudelijk een grotere bijdrage te leveren en kan ik meer voor Zeeland betekenen.”

Drie Zeeuwen
Er zitten op dit moment drie Zeeuwen in de Tweede Kamer. Behalve Joyce Vermue zijn dat Albert de Vries (PvdA) en Andre Bosman (VVD).

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert