Door Peter Quataert op 20 april 2016

‘Gerichte aanpak onderwijs Zeeuws-Vlaanderen’

DEN HAAG – De problemen in het middelbaar onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen moeten met een specifiek plan voor die regio worden aangepakt. Dat zegt Tweede Kamerlid Joyce Vermue (PvdA) uit Schoondijke.

De aanleiding voor de uitspraak van Vermue is een brandbrief die de directeuren van de Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen maandag aan de Zeeuws-Vlaamse gemeenten stuurden. Vermue vindt dat er een specifiek op Zeeuws-Vlaanderen gerichte aanpak nodig is om ook in de toekomst in die regio goed onderwijs te garanderen.

Volgens het Kamerlid zijn de problemen uniek door de reisafstanden en spreiding van onderwijs. De huidige manier waarop scholen hun geld krijgen, is volgens Vermue niet toereikend voor scholen met dalende leerlingenaantallen in combinatie met grote reisafstanden en beperkt openbaar vervoer.

In de brandbrief die de directeuren van de vier Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen naar de colleges van burgemeester en wethouders van Terneuzen, Sluis en Hulst stuurden, zeggen zij dat de regering meer geld vrij moet maken voor vernieuwing van het voortgezet onderwijs. Komt dat geld er niet, vrezen de directeuren voor de toekomst van het onderwijs

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert