Door Robert Evers op 12 juli 2015

Financiële positie van Sluis is helemaal niet goed

Het gaat op financieel vlak niet goed met de gemeente Sluis, en het college steekt de kop in het zand. Dat vindt de PvdA-fractie in de Sluise gemeenteraad.Het lijkt erop dat u de gemeenteraad bewust zo weinig mogelijk hierbij wil betrekken.

Fractievoorzitter Robert Evers schreef afgelopen week een brief vol vragen aan B en W. Die gaan concreet over zaken uit het WMO-beleid van de gemeente. Achterliggende gedachte is echter ontevredenheid over de financiële positie van Sluis, en over de manier waarop B en W daarover communiceren. “In de periode 2010-2014 hebben we een gedegen financieel beleid gevoerd”, licht Evers de brief verder toe. “We waren op de goede weg, nadat we eerder op het randje van de financiële afgrond stonden. En nu gaan we weer de verkeerde kant op.”

Jaarrekening

B en W presenteerden vorige maand met enige trots de jaarrekening over 2014. Het jaar werd afgesloten met een positief resultaat van 1,4 miljoen euro, liet het college weten. Het is maar hoe je het bekijkt, vindt de PvdA. Evers wijst erop dat het eigen vermogen slinkt, en dat de schulden stijgen. “En dan zijn er richting de toekomst ook nog flinke financiële onzekerheden, onder meer in het sociaal domein.”

Manier van rapporteren

Evers vindt verder dat de gemeenteraad niet goed genoeg op de hoogte wordt gehouden van de financiële status van de gemeente. “Het lijkt erop dat u de gemeenteraad bewust zo weinig mogelijk hierbij wil betrekken.” De PvdA komt daarom na de zomer met een voorstel over een andere manier van rapporteren brief Fin. update 7 juli 2015.

 

Robert Evers

Robert Evers

“De uitdaging: leefbaarheid behouden en sociale gemeente blijven, terwijl het inwonertal krimpt en we de financiële problemen oplossen”

Meer over Robert Evers