Door Peter Quataert op 18 juli 2015

Beter nadenken over evenwicht bouwplannen

Wie gaat er straks wonen in al die nieuwe appartementen in West-Zeeuws-Vlaanderen? En wat gebeurt er met oudere huizen, als die als gevolg van die nieuwbouw leeg komen te staan? De fractie van de PvdA in de Sluise gemeenteraad wil dat B en W zichzelf die vragen veel nadrukkelijker stellen dan ze nu doen.

Aanleiding zijn de nieuwbouwplannen voor onder meer Cadzand-Bad en Breskens. Daar verrijzen vele honderden appartementen. In ruil worden echter geen woningen uit de ‘onderkant van de markt’ gesloopt, terwijl dat wél de afspraak is, meent de PvdA.

Daarnaast is de verdeling niet goed, vinden de sociaal-democraten: in Oostburg zouden wat nieuwe, kleine appartementengebouwen als ‘kostendragers’ kunnen dienen voor de herstructurering van het centrum. Maar door de bebouwing aan de kust wordt de markt ontwricht, en worden appartementen in Oostburg onverkoopbaar.

B en W moeten met plannenmakers in gesprek gaan om, waar mogelijk, bestaande woningbouwplannen te schrappen of wijzigen, vindt de PvdA. Die fractie dient donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering een voorstel met die strekking in.

Motie appartementen 18 juli 2015

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert