Door Peter Quataert op 12 juli 2015

Amendement prioritiet viscentrum Masterplan Breskens aangenomen

De gemeenteraad van Sluis heeft donderdagavond ingestemd met het Masterplan Breskens. In dat plan staat een grote metamorfose van het havengebied beschreven, waaronder de komst van ruim vierhonderd appartementen en de verhuizing van de vismijn.

Vraagteken
De PvdA stelt zich vragen over de 460 appartementen die in de veerhaven moeten komen. “Dat lijkt ons een beetje teveel van het goede en zou zeker minder mogen”, reageert fractievoorzitter Robert Evers, hierbij denkende aan het effect voor de kustlijn en het achterland.Amendement prioriteit viscentrum

De PvdA diende een amendement in waarin het pleit om eerst het viscentrum te realiseren en pas daarna de rest van het plan. Door het viscentrum komt er meer ruimte voor de uitbreiding van de jachthaven en de bouw van ruim vierhonderd appartementen. Het amendement werd aangenomen. De bouw van het viscentrum is voorzien in het voorjaar van 2016. Daarna zal het nog zo’n twintig jaar duren voor de laatste appartementen wordt opgeleverd.

Op de schop
Het voorstel werd aangenomen door de raad, met 13 voorstemmers en 5 tegen. De haven van Breskens gaat met het plan compleet op de schop. De vismijn, het visserijmuseum, de KNRM en de vissersschepen verhuizen van de huidige vissershaven naar de naastgelegen handelshaven en daar komen ze samen in een nieuw viscentrum. Op het dak van dat viscentrum komt een kotter.

Peter Quataert

Peter Quataert

Sinds 2001 woon ik in Nederland. Daarvoor heb ik altijd in België (Boekhoute) gewoond waar ik ook jaren actief was binnen de sociaal democraten. Nederland was mij niet onbekend, sinds 1985 werk ik al in het ziekenhuis in Zeeuws-Vlaanderen, nu als verpleegkundig specialist. In Nederland pakte ik als snel de draad weer op. Al snel volgde ik het reilen

Meer over Peter Quataert